(c) Wim Dirckx

foto: Wim Dirckx

 

Natuurpunt schenkt 16 vogelvoederplekken aan verpleeg- en verzorgingshuizen. En Schorshaegen campus Duffel is één van de winnaars!

 

Natuurpunt gaat de komende dagen 16 vogelvoederplekken installeren bij de winnende verpleeg- en verzorgingshuizen. Samen met Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, lanceerde Natuurpunt in oktober een oproep waarmee je een volledige vogelvoederplaats kon winnen. Er kwamen zo’n 160 inschrijvingen binnen en 16 instellingen, verdeeld over Vlaanderen, zullen binnenkort samen met hun bewoners kunnen genieten van dit stukje natuurbeleving aan huis.

Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt en wilde graag helpen. Daarom schonk het bedrijf aan 16 verpleeg- en verzorgingstehuizen een volledig uitgeruste vogelvoederplaats. De vrijwilligers van Natuurpunt zorgen er de komende dagen voor dat al deze voederplaatsen geïnstalleerd worden.

“Bij de zorginstelling wordt een complete vogelvoederplek geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. Het najaar is een prachtig seizoen om de vogels van dichtbij te aanschouwen, ze zijn veelvuldig te bewonderen in de tuin en zijn druk in de weer om iets lekkers te bemachtigen waardoor ze weer bestand zijn tegen de weersinvloeden van het seizoen”, aldus Jan Thomassen, directeur van Vivara.  

Filip Hebbrecht van Natuurpunt: “Heel wat sectoren worden momenteel hard geraakt en we wilden iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook onze missie– het helpen en beschermen van de natuur – niet uit het oog verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingstehuizen een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden. Door een vogelvoederplaats te installeren trek je heel wat vogels aan. Dit is een welkome afleiding voor de bewoners en het personeel van verpleeg- en verzorgingshuizen. Op deze manier valt er elke dag wel iets te beleven. De voederplaatsen zullen zo snel mogelijk geïnstalleerd worden en zo kunnen de bewoners eind januari ook meetellen tijdens Het Grote Vogelweekend.”

Over Vivara
Vivara is dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van producten voor een diervriendelijke tuin. De behoeften van tuindieren en een hoge kwaliteit staan voorop. Vivara België werkt hierbij exclusief samen met verschillende natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen. De producten worden verkocht via de eigen webshop Vivara.be, partnershops, in tuincentra en dierenspeciaalzaken. Een deel van de opbrengst wordt afgedragen aan de natuurbeschermingsorganisaties.

Over Natuurpunt
Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 120.000 gezinnen als lid en meer dan 10.000 actieve vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 26.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Stuk voor stuk gebieden met prachtige landschappen, rijke natuurwaarden en een grote biodiversiteit.
Maar ook buiten deze natuurgebieden zet Natuurpunt zich in voor het behoud van de natuur.
Via gerichte campagnes naar gezinnen, bedrijven, scholen en openbare besturen moedigt ze iedereen aan om te kiezen voor natuurvriendelijk beheer.

 

Natalie Sterckx

Persverantwoordelijke Natuurpunt