Overslaan en naar de inhoud gaan
comfortroom

We hebben ervaren dat sommige bewoners noch in hun individuele kamer, noch in hun leefgroep voldoende rust vinden. Vanuit die nood ontstond het idee om een rustpunt te creëren waar bewoners zich kunnen terugtrekken om tot zichzelf te komen. Ook met een preventief karakter, kan deze ruimte hen helpen om eventuele aankomende crisissituaties te voorkomen of op te vangen.

Het gevoel dat aanleiding geeft tot het gebruik van de comfortroom, kan zowel verdriet, onrust, angst, kwaadheid, moeheid zijn of een onbeschrijfbaar, leeg, onveilig gevoel. Bovendien mogen ook opgewekte, positieve gevoelens meegebracht worden en zich hier ontluiken!

De bewoners kunnen het interieur zelf aanpassen naar behoefte door middel van sfeervolle muziek, zachte lichteffecten, beelden, aromatherapie.  

Wat zou deze kunnen betekenen voor een bewoner?

Bewoner: “Herinneringen komen naar boven, wat ik beleefd heb. Groen en bruin, kleuren die ik kan gebruiken om aan bossen te denken. Ik kan zelf muziek opzetten en mijn kleuren of beelden kiezen… Zo kan ik overal zijn! De zetel is geruststellend. Het is een meerwaarde om alleen te kunnen zitten. Alles is rustgevend op dat moment! Wat een fantastische ruimte!

 

Het project is gerealiseerd met financiële steun van Cera.